Remote IT Support

Download hier de software voor remote support voor windows of apple op aanwijzing van uw support engineer

 WINDOWS

 MAC

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft sinds de aanstelling van het nieuwe college in 2014 meer dan 200.000 euro aan externe ict-kosten gemaakt voor de bouw van websites. Dat blijkt uit documenten die De Telegraaf via een Wob-verzoek heeft opgevraagd.

De externe kosten lijken hoog, maar zijn een schijntje in vergelijking met andere steden en de rijksoverheid. Het bouwen van complexe websites voor overheden kan soms oplopen tot wel 50.000 euro. De gemeente Utrecht haalt dat bedrag bij lange na niet.

Duurste website

De duurste website voor de gemeente is de nieuwe site van Utrecht City in Business (UCIB), in opdracht van de afdeling Economische Zaken. Het ontwerpen en bouwen van Ucib.nl kostte initieel 24.000 euro in 2015. Jaarlijks wordt een bedrag van 15.000 euro begroot om de website te onderhouden. Op nummer twee qua kosten staat WelkomeWijken.nl voor 20.800 euro. Op deze site worden zorgvoorzieningen voor inwoners van Utrecht in kaart gebracht. Twee jaar geleden bleek dat de Nederlandse overheid jaarlijks tussen de 1 en 5 miljard euro verspilt aan ict-mislukkingen. In die periode wilde Utrecht ook wel eens digitale proefballonnetjes oplaten, zoals het idee om een eigen Wikipedia te creëren voor inwoners van Utrecht. Het afgelopen jaar blijkt de gemeente echter vooral noodzakelijke sites te creëren en beheren, en vallen de externe kosten per website mee. De gemeente Utrecht betaalde de afgelopen twee jaar voor het onderhoud van een tiental websites, zoals VitaalOudinUtrecht.nl, Utrechtmilieu.nl en Participedia.nl. De grootste kostenpost zijn zogenoemde Swing licenties, waarmee data in beeld worden gebracht voor onder meer de buurtmonitor en WistUdata. In totaal kostte de licentie de gemeente in 2014, 2015 en dit jaar in totaal 43.190 euro. De goedkoopste website van de gemeente is UtrechtAfval.nl met slechts 360 euro jaarlijkse kosten, daarna volgt KerkenKijken.nl met jaarlijks slechts maximaal 450 euro. De site Utrecht.nl wordt door de gemeente zelf beheerd.

Bron:telegraaf.nl